17
kolovoz
20:00 — 21:30
Prostor 17B u istočnom dijelu supstrukcija (podruma) Dioklecijanove palače u Splitu
Loading Events
  • This event has passed.

„Harmonie Universelle“

Martina Jambrošak – harmonika (pobjednica 6. sezone ciklusa mladih glazbenika mo. Vinko Lesić ) i posebna gošća programa Andrea Jelavić – flauta

PROGRAM
Franck Angelis: Etida na temu “Chiquilin de bachin” A.Piazzolle, (Martina Jembrišak – harmonika)
Maki Ishii: Tango Prism, (Martina Jembrišak- harmonika)
Wolfgang Jacobi: Divertissement,3. Serenada, (Martina Jembrišak- harmonika)
Astor Piazzola : Tango Etida br. 3., (Andrea Jelavić –flauta)
Gorka Hermosa: Brehme, (Andrea Jelavić –flauta & Martina Jembrišak–harmonika)
Victor Vlasov: Suita br.1 (1.,2.st.), (Martina Jembrišak–harmonika)
Josip Raffaelli: Predigra i tema s varijacijama u A-duru, (Martina Jembrišak–harmonika)
Pjotr Londonov: Sherzo toccata, (Martina Jembrišak –harmonika)
Astor Piazzolla: Ave Maria, (Andrea Jelavić – flauta & Martina Jembrišak –harmonika)
Gorka Hermosa: Anantango, (Andrea Jelavić – flauta & Martina Jembrišak –harmonika)
BIOGRAFIJE

Martina Jembrišak   (Zagreb,09.10.1995.)  studentica je četvrte godine harmonike na Muzičkoj akademiji u Puli/ Bratislavi, u klasi v.as. Amadeja Hrzoga i dr. Milana Osadskog.

U dobi od 17 godina kao mlađi kandidat  upisuje studij klasične harmonike na Sveučilištu  Jurja Dobrile u Puli, a u ak.god.2015./2016. sudjeluje na Erasmus+ programu na Muzičkoj akademiji u Gdansku gdje harmoniku uči kod dekanice Elzbiete Rosinske. Predstavnica je studenata Muzičke akademije u Puli, članica Savjeta Sveučilišta i Studentskog zbora.

Tijekom  svog obrazovanja  usavršavala se na satovima  istaknutih pedagoga  (Geir Drugsvoll, Claudio Jaccomucci, Zbigniew Ignaczewski, Corrado Rojac, Jovica Djordjević, Ivan Šverko, Miljan Bjeletić, Elsbeth Moser, Raimondas Sviackevicius, Aleksandar Selivanov, Borut Zagoranski, Roman Pechmann, Janne Raettyae, Boris  Lenko, Mika Väyrinen).

Dobitnica je stipendije Grada Zagreba,stipendije za izvrsnost Sveučilišta Jurja Dobrile u ak.god 2016./2017., nagrade „ Zlatna plaketa“  Glazbenog učilišta „Elly Bašić“ za izuzetne glazbene domete i uspješno predstavljanje škole u zemlji i inozemstvu, priznanje Odjela za glazbu  Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli za izniman doprinos  i  promidžbu  Sveučilišta u ak. god. 2013./2014, priznanje Rektora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli za izniman angažman i izvanredne uspjehe na natjecanjima i nastupima u ak.god.2014./2015.

Posebno se  ističu nagrade na natjecanjima The largest Accordion Competition  in Europe, Be the ONE ,Ljubljana, gdje je osvojila 3.mjesto

Ulazak  među  osam  najboljih glazbenika u   hrvatskom  finalu za predstavnika Hrvatske na  Eurovizijskom  natjecanju  mladih  glazbenika ( klasična  glazba)

2.hrvatsko natjecanje za harmoniku – Daruvar, osvojena 1.nagrada,

3.Hrvatsko natjecanje za harmoniku –  Daruvar, osvojena 1.nagrada,

21.Festa Internazionale della Fisarmonica –Erbezzo, osvojena 1.nagrada

Hrvatsko natjecanje za harmoniku – Daruvar, osvojena 1.nagrada

Akkordeon art – Istočno Sarajevo, osvojena 1. nagrada

Lions Grand Prix 2014.g.- Rijeka, Posebna nagrada nastup sa kvartetom Rucner

  1. Bistrički zvukolik,osvojena 1. nagrada
  2. Međunarodno natjecanje „Citta di Castelfidardo“, osvojeno 6.mjesto,

Međunardno natjecanje „Kaunas Sonorum“, osvojeno 2.mjesto

Lions Grand Prix 2015.g.- Rijeka, osvojeno 3.mjesto

Međunarodni susret harmonikša Pula 2016.g., osvojena 2. nagrada,te posebna nagrada za najbolje izvedeno djelo hrvatskog autora u svim kategorijama

Međunarodno natjecanje Ibla Grand Prize 2016.osvojena nagrada „Most distinguished musician“ i „Jan Meisl Special Mention“

Međunarodno natjecanje „VAMO“  u Beču 2017.god, osvojeno 1.mjesto

Međunarodni susret harmonikša Pula 2017.god., osvojena 1. nagrada

Slovačko državno natjecanje za harmoniku 2017.god., osvojeno 1.mjesto

Na natjecanjima je sudjelovala kao i članica komornih sastava u triu Carpe Diem osvaja 4.mjesto na Imagine Festival Croatia u Zagrebu,  „Glazbom  reci stop maltretiranju radio Antena Zagreb“ osvaja 1.mjesto, u kvartetu harmonika „Unique“ na „Međunarodnom natjecanju harmonikaša u Slavonskom Brodu“ 2016.godine  osvaja 1. mjesto i nagradu za najbolji komorni sastav u svim kategorijama, na Slovačkom državnom natjecanju za harmoniku u duu „Ars“ 2017.godine, osvaja 1.mjesto.

Flautistica ANDREA JELAVIĆ rođena je u Splitu 1986. godine. Osnovno i srednje glazbeno obrazovanje, uz klasičnu gimnaziju, stekla je u glazbenoj školi ”Josip Hatze” u Splitu u klasi profesorice Snježane Bosotina. Muzičku akademiju u klasi profesorice Marine Novak diplomira sa odličnim uspjehom 2008. godine. Studij nastavlja u Francuskoj gdje upisuje umjetničko usavršavanje na Ecole de musique agréée u Metzu u klasi profesora Gaspar Hoyosa gdje osvaja Premiere Grand Prix à l’unanimité  za Niveau Superieur.

Nastupala je kao solist,komorni i orkestralni glazbenik diljem Hrvatske i u inozemstvu ( u Sloveniji,Austriji, Grčkoj, Francuskoj,Engleskoj) .

Nastupila je kao solistica na Novogodišnjem koncertu u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu uz pratnju orkestra opere HNK Split 2016. godine.

Održala je niz solističkih koncerata u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu , u Zagrebu (  u Salonu Očić i u dvorani ” Vatroslav Lisinski ” na tribini ”Darko Lukić ” gdje osvaja nagradu Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu skladbe domaćeg skladatelja. ) . 2015. godine održala je solističke koncerte u Londonu , u Rijeci i u Splitu na Danima frankofonije i na natjecanju ”Vinko Lesić ” gdje je dobila nagradu za visoku profesionalno-glazbenu izvedbu. Nastupila je i na  ”European Piccolo Festival ”  u Sloveniji 2013. godine.  Posljednjih devet godina nastupa na Splitskim glazbenim večerima kao solistica ili članica različitih komornih sastava. Sudjelovala je na međunarodnom natjecanju ”Friedrich Kulau ” u Njemačkoj i na međunarodnom flautističkom festivalu ” Flute Meetings ” u Grčkoj .  Snimala je za HRT.

Tijekom školovanja osvaja brojne nagrade i priznanja na natjecanjima u Hrvatskoj.

Surađuje sa orkestrom opere HNK Split . Surađivala  je i sa HNK Ivan pl. Zajc u Rijeci, Riječkom Filharmonijom, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom,Hrvatskim komornim orkestrom i Zagrebačkim gradskim kazalištem Komedija. Djeluje i kao profesor flaute u Glazbenoj školi ” Josip Hatze ”.

Usvršavala se kod svjetski poznatih glazbenika i pedagoga ( G.Hoyos, P.Y.Artaud, H.Schmeisser, J.Ostry, F. Karimi, F. Renggli, M. Debeljak) .

Details

Date:
17 kolovoz, 2017
Time:
20:00 - 21:30
Event Category:
Organizer:
Glazbena mladež Split
Phone:
021 482 400
Email:
info@gmsplit.hr
Organizer Website:
www.gmsplit.hr

Najavljujemo