Poštovani,

sa zadovoljstvom najavljujemo posebnu glazbenu poslasticu,

K o n c e r t

Ryo Noda  (saksofon) &

Gordan Tudor ( saksofon) uz ansambl S/UMAS i sudionike seminara

ponedjeljak, 27. svibnja 2019. u 19 sati / Gotička dvorana Muzeja grada Splita 

Ryo Noda je već gotovo pola stoljeća sinonim za japanski saksofon, aktivan kao izvođač, skladatelj, inovator, doktor medicine specijaliziran za muzičko-kinetičku terapiju zaposlen u Sveučilišnoj bolnici u Osaki. Njegove skladbe su već 40 godina standardan repertoar saksofonista diljem svijeta. Studirao je u Osaki, Chicagu i Bordeauxu kao prvi japanski saksofonist koji se upoznao sa čuvenom francuskom školom saksofona. Ovo mu je prvi dolazak u ovaj dio Europe.

 Gordan Tudor, jedan je od vodećih glazbenika svoje generacije, aktivan kao solist, skladatelj i pedagog. Višestruki pobjednik državnih i međunarodnih natjecanja saksofonista i skladatelja te dobitnik najviših umjetničkih te diskografskih nagrada. Nastupao je po čitavoj Europi i Sjevernoj Americi u raznim komornim sastavima u kojima djeluje ( Papandopulo kvartet i Trio GIG). Vodi međunarodnu klasu saksofona na Umjetničkoj akademiji u Splitu.

3rd SAX WEEK(END) IN SPLIT  ⇒ 27. – 29. 5. 2019

Ove godine na 3. Split Sax WEEK(END)u Gordan Tudor ugostiti će Ryo Nodu (Japan), Matjaža Drevenšeka (Slovenija) te članove Papandopulo kvarteta (Hrvatska). Cilj je ovog usavršavanja omogućiti mladim saksofonistima dodatno usavršavanje njihovih tehničkih vještina, usvajanje novih znanja te na taj način doprinijeti njihovom umjetničkom rastu i razvoju, kao i približiti i probuditi želju kod djece i mladeži za obrazovanjem na ovom instrumentu. Klasa saksofona Umjetničke Akademije Sveučilišta u Splitu kroz kratki period iznjedrila je velik broj mladih i uspješnih solista na instrumentu ali i što je možda još i važnije, velik broj studenata koji već rade kao pedagozi u glazbenim školama južne Hrvatske i nadogradnja njihovog znanja naš je glavni cilj.

 3.Sax vikend u Splitu;

Organizator: Glazbena mladež Split

Suorganizator: Umjetnička Akademija u Splitu

Pokrovitelji: Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Sveučilište u Splitu

Partner programa: Muzej grada Splita

Umjetnički voditelj: Gordan Tudor

Gostujući profesori:  Ryo Noda (Japan), Matjaž Drevenšek (Slovenija) i članovi  Papandopulo kvarteta (Hrvatska) 

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Glazbena mladež Split je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.
Na vrh
Pratite nas: