Ryo Noda, skladatelj, inovator, doktor medicine specijaliziran je za muzičko-kinetičku terapiju te je zaposlen u Sveučilišnoj bolnici u Osaki. Njegove skladbe su već 40 godina standardan repertoar saksofonista diljem svijeta. Studirao je u Osaki, Chicagu i Bordeauxu kao prvi japanski saksofonist koji se upoznao sa čuvenom francuskom školom saksofona. gosp. Noda u srijedu 29.05.2019. posjetio je dječji odjel Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju s reumatologijom KBC Split gdje je razmjenio iskustva sa osobljem odjela predvođenim dr. Dinkom Pivalicom.

3rd SAX WEEK(END) IN SPLIT  ⇒ 27. – 29. 5. 2019

Ove godine na 3. Split Sax WEEK(END)u Gordan Tudor ugostiti će Ryo Nodu (Japan), Matjaža Drevenšeka (Slovenija) te članove Papandopulo kvarteta (Hrvatska). Cilj je ovog usavršavanja omogućiti mladim saksofonistima dodatno usavršavanje njihovih tehničkih vještina, usvajanje novih znanja te na taj način doprinijeti njihovom umjetničkom rastu i razvoju, kao i približiti i probuditi želju kod djece i mladeži za obrazovanjem na ovom instrumentu. Klasa saksofona Umjetničke Akademije Sveučilišta u Splitu kroz kratki period iznjedrila je velik broj mladih i uspješnih solista na instrumentu ali i što je možda još i važnije, velik broj studenata koji već rade kao pedagozi u glazbenim školama južne Hrvatske i nadogradnja njihovog znanja naš je glavni cilj.

Organizator: Glazbena mladež Split

Suorganizator: Umjetnička Akademija u Splitu

Pokrovitelji: Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i   Sveučilište u Splitu

Partner programa: Muzej grada Splita i Hrvatska glazbena unija – Podružnica Split

Umjetnički voditelj: Gordan Tudor

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Glazbena mladež Split je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.
Na vrh
Pratite nas: