Ovaj jedinstveni kulturno-umjetnički projekt, kojem je domaćin Split, već je puna četiri  desetljeća prepoznatljiv diljem Hrvatske, pa i izvan njenih granica.

Projekt je nastao kako bi glazbeno-scenskom radu djece i mladeži dali važno mjesto. Kod mlade publike pobuđujemo interes za osmišljeno provođenje slobodnog vremena u radu najrazličitijih umjetničkih radionica, folklornih društava i plesnih klubova.

 

kuim

kuim_2

Krajnji cilj je da iz vlastitog iskustva djeca i mladi saznaju značenje izreke „daske koje život znače“ te da nauče koliko je rada, truda, vježbanja i kreativnosti potrebno za ostvarivanje umjetničkog programa. Kontinuiran rad tijekom cijele godine, kojem mladi moraju posvetiti svoje slobodno vrijeme, odrastajući i družeći se u zdravim sredinama, daleko od loših utjecaja ulice, u ovom suvremenom vremenu znače mnogo. Naročito danas, kada djeca i mladi sve više vremena provode iza ekrana, trebamo im pružiti priliku da iskorače iz virtualnog svijeta te da se izraze kor pjesmu, ples, glumu i sviranje.

Sudionici kulturno-umjetničkih igara dolaze nam iz Splita i cijele Županije splitsko-dalmatinske, ali sve više i iz cijele Hrvatske, kao i susjednih zemalja. Sudionici se tako druže i upoznaju s vršnjacima različitih sredina, a time stječu i priliku da već u ranoj dobi saznaju koliko smo svi, unatoč drugačijem izgledu, mjestu stanovanja, različitom jeziku i načinu govora, zapravo slični.

Stav Glazbene mladeži je da svakom djetetu treba omogućiti zadovoljstvo javnog nastupa. Zbog toga svi prijavljeni imaju pravo nastupiti!

Program nije natjecateljskog karaktera i podijeljen je u tri grupe: Kolaž programi, Pjesmom i plesom kroz Hrvatsku te Večer suvremenog plesa.

Kao nagradu za uloženi trud, nakon programa svi ansambli dobivaju Priznanje za sudjelovanje na igrama.

kuim_3

2018.

Poštovani,
sa zadovoljstvom vas pozivamo da nam se pridružite na 46. Kulturno-umjetničkim igrama mladih.

Igre će se održati od 22.05.2018. do 25.05.2018. na lokaciji Dvorana Lora u Splitu.

Prijaviti se možete putem online prijavnice od 10.04.2018. do 13.05.2018.

Prijavnica 2018

Online prijavnica 2017.

Poštovani,
Sa zadovoljstvom vas pozivamo da nam se pridružite na jubilarnim 45. Kulturno umjetničkim igrama mladih, koje se održavaju pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske gđe. Kolinde Grabar Kitarović.

Planirani termin igara je od 30.05.2017. do 03.06.2017. na lokaciji Dvorana Lora u Splitu ili Javna ustanova Športski objekti Gripe – Mala dvorana (točna lokacija i raspored će se odrediti u tijeku prijava u dogovoru s izvođačima).

Prijave su otvorene od 13.04.2017. do 13.05.2017.

Na 45. Kulturno umjetničke igre mladih 2017. moguće se je prijaviti putem online obrasca na ovoj stranici.

Također nam svoju prijavu možete poslati putem emaila ili broj faxa 021 332 714 – dovoljno je samo popuniti obrazac  PRIJAVNICU 2017.  u  .pdf  formi.

2018.

ggggggggggggggggggggggggggg