NATJEČAJ ZA 11. IMAGINE CROATIA FESTIVAL
PRIJAVE ZA PREDSELEKCIJU U SPLITU od 04.10.2017. do 04.11.2017.
Prijavnica – https://goo.gl/forms/XK6sbssIgT0DdYVH2

Predselekcija Imagine festivala za Split (koja obuhvaća dalmatinske županije: Dubrovačko-neretvansku, Splitsko-dalmatinsku, Šibenko-kninsku i Zadarsku) u organizaciji Glazbene mladeži Split održat će se 8. studenog 2017. u Kavani Ovčice, Put Firula 4, 21000, Split u 19:00 sati.
Za nastup u finalu 11. IMAGINE CROATIA FESTIVALA u Zagrebu treba se prijaviti i pobijediti na lokalnoj predselekciji. Odabrana grupa/glazbenik predstavljat će splitsko selekcijsko područje u hrvatskom finalu Festivala 3. i 4. Prosinca u Klubu hrvatskih glazbenika SAX, Palmotićeva 22/2, Zagreb u organizaciji Hrvatske glazbene mladeži .
Ulazak ili pobjeda u hrvatskom finalu može vam omogućiti nastup i natjecanje na međunarodnom festivalu IMAGINE 2018., te na nacionalnom festivalu u jednoj od zemalja organizatora Imagine festivala npr. Imagine Belgium u Briselu, Imagine Sweden u Švedskoj, Imagine France u Francuskoj itd. te još niz vrijednih nagrada koje će organizatori u Zagrebu objaviti neposredno prije finala.
Što je Imagine festival?
IMAGINE je festival namijenjen mladim izvođačima bez obzira na vrstu glazbe koju izvode. Festival je otvoren za pojedince i glazbene sastave, tj. grupe do 8 glazbenika u dobi od 13 do 21 godine. Glazbenici svih glazbenih stilova, u sklopu festivala, natječu se izvedbama uživo.
Imagine Festival je zajednički naziv za natjecanja mladih solista i grupa, koji je nastao u okviru Jeunesses Musicales International – svjetske organizacije Glazbene mladeži čija je članica i Hrvatska i splitska glazbena mladež. Festivali ovog tipa se već niz godina organiziraju u Švedskoj (Music Direkt), Belgiji, Južnoj Africi (Music Crossroads Southern Africa), Sloveniji (Najstfest), Rumunjskoj, a od 2006. održava se i u Hrvatskoj. Većina nacionalnih festivala 2011. godine preuzela je zajedničko ime IMAGINE pa je sada i u Hrvatskoj naslov festivala Imagine Croatia, u Belgiji Imagine Belgium, Švedskoj Imagine Sweden, Francuskoj Imagine France itd.
UKRATKO:
•Imagine Festivali otvoreni su svim glazbenim stilovima.
•Imagine festival karakterizira poštovanje i uzajamnost, uključivanje mladih glazbenika bez obzira na stil i način na koji izvode glazbu.
•Imagine Festivali stimuliraju interkulturalnu razmjenu i razumijevanje.
•Organiziraju se lokalno, regionalno, na nacionalnoj i međunarodnoj razini.
•Imagine Festivali promoviraju razvoj mladih glazbenika i potiču kreativni razvoj njihovih izvedbi na sceni.
•Imagine Festivali su live. Imagine Festivali su natjecanja u izvedbi. Kriteriji za selekciju za sudjelovanje na višoj razini se zasnivaju na vještini muziciranja, originalnosti, uvježbanosti, komunikativnosti izvedbe i scenskoj karizmi.
•Isključuju ovisnost o drogama, rasizam, seksizam i netoleranciju
•Promoviraju ravnopravnost spolova.
•Promoviraju siguran zvuk (preporučuje se do 95 Db na najglasnijem mjestu u dvorani)
KRITERIJI:
– Imagine Festivali su natjecanja živih izvedbi svih glazbenih stilova otvorena svim mladim glazbenicima. Dobno ograničenje je za pojedince i glazbene sastave, (grupe do 8 glazbenika) u dobi od 13 do 21 godine i od navedenog nisu moguća odstupanja.
– Sve skladbe moraju biti autorske ili interpretacije autorskih skladbi drugih autora.
– Grupe koje sviraju „cover-e“ ,u bilo kojem obliku moraju biti spremne na to da će im žiri dati 5 od mogućih 10 bodova za originalnost.
– Maksimalno vrijeme izvedbe svakog od kandidata u predselekciji je 10 minuta.
– Na svim razinama natjecanja izvedbe moraju biti žive! Playback i sing back nisu dozvoljeni osim u slučaju ako predstavljaju integralni dio specifičnog stila (npr. hip hop ili elektronska glazba). Glazbenici koji koriste backing trake i snimke moraju potvrditi prije izvedbe da su trake originalne, tj. da li su ih oni sami snimili.
– Plesne grupe, cabaret i nastupi show artista ne mogu sudjelovati u Imagine festivalu.
Ocjenjivački sud
Ocjenjivački sud čine poznati glazbenici, predstavnici diskografskih kuća i distributera glazbenih sadržaja i instrumenata te predstavnici Glazbene mladeži. Kriteriji ocjenjivačkog suda su slijedeći: Glazbena kvaliteta izvedbe, interpretacija i originalnost, priprema i programiranje, Scenska karizma i komunikacija.

NAPOMENE:
Glazbena mladež Split kao organizator predselekcije u Splitu nastojat će osigurati troškove putovanja i smještaja u Zagrebu pobjedniku/pobjednicima splitske predselekcije. Navedeno ovisi o realizaciji projektnih sredstava Ureda za mlade grada Splita i Županije splitsko-dalmatinske.

Prijave za predselekciju u Splitu su otvorene od 04.10.2017. do 04.11.2017.

Pronađite IMAGINE CROATIA FESTIVAL i Glazbenu mladež Split (Jeunesses Musicales Split) na facebooku https://www.facebook.com/Jeunesses-Musicales-Split-356713414440811/
Za sve dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte.

Organizator: Glazbena mladež Split
Suorganizator: Kavana Ovčice
Pokrovitelji: Grad Split i Županija Splitsko-dalmatinska

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2015.-2016. Glazbena mladež Split
Making a Difference through Music.
Na vrh
Pratite nas: