Imagine Croatia – predselekcija za Splitsko dalmatinsku županiju

IMAGINE FESTIVAL je festival mladih glazbenika napravljen za talentirane pojedince, glazbene sastave, bendove i ljubitelje glazbe!

Dragi glazbenici, pjevači, instrumentalisti,

u organizaciji Glazbene mladeži Split održava se predselekcija Splitsko-dalmatinske županije za IMAGINE FESTIVAL CROATIA. Izvođači će imati priliku predstaviti se publici, ali i stručnom žiriju koji će odabrati najboljeg od prijavljenih za Nacionalni Imagine Festival Croatia.

Što je Imagine festival?

IMAGINE CROATIA je festival namijenjen mladim izvođačima bez obzira na vrstu glazbe koju izvode. Festival je otvoren za pojedince i glazbene sastave, tj. grupe do 8 glazbenika u dobi od 13. do 21. godine. Glazbenici svih glazbenih stilova, u sklopu festivala, natječu se izvedbama uživo.

Imagine Festival je zajednički naziv za natjecanja mladih solista i grupa, koji je nastao u okviru Jeunesses Musicales International – svjetske organizacije Glazbene mladeži čija je članica i Hrvatska glazbena mladež. Festivali ovog tipa se već niz godina organiziraju u Švedskoj (Music Direkt), Belgiji, Južnoj Africi (Music Crossroads Southern Africa), Sloveniji (Najstfest), Rumunjskoj, a od 2006. održava se i u Hrvatskoj. Većina nacionalnih festivala 2011. godine preuzela je zajedničko ime IMAGINE pa je sada i u Hrvatskoj naslov festivala Imagine Croatia, u Belgiji Imagine Belgium, Švedskoj Imagine Sweden, Francuskoj Imagine France i sl.

  • Imagine Festivali otvoreni su svim glazbenim stilovima.
  • Imagine festival karakterizira poštovanje i uzajamnost, uključivanje mladih glazbenika bez obzira na stil i način na koji izvode glazbu.
  • Imagine Festivali stimuliraju interkulturalnu razmjenu i razumijevanje.
  • Organiziraju se lokalno, regionalno, na nacionalnoj i međunarodnoj razini.
  • Imagine Festivali promoviraju razvoj mladih glazbenika i potiču kreativni razvoj njihovih izvedbi na sceni.
  • Imagine Festivali su live. Imagine Festivali su natjecanja u izvedbi. Kriteriji za selekciju za sudjelovanje na višoj razini se zasnivaju na vještini muziciranja, originalnosti, uvježbanosti, komunikativnosti izvedbe i scenskoj karizmi.
  • Isključuju ovisnost o drogama, rasizam, seksizam i netoleranciju
  • Promoviraju ravnopravnost spolova.
  • Promoviraju siguran zvuk (preporučuje se do 95 Db na najglasnijem mjestu u dvorani)

 

Sve novosti vezane uz IMAGINE FEASTIVAL možete pratiti na našim stranicama! Pod kategorijom Novosti obavijestit ćemo vas o nadolazećim natjecanjima, a svi zainteresirani mladi glazbenici uvijek nas mogu kontaktirati putem e-maila: info@gmsplit.hr.