6. splitska predselekcija za Imagine Croatia festival

NATJEČAJ ZA 11. IMAGINE CROATIA FESTIVAL

PRIJAVE ZA PREDSELEKCIJU U SPLITU od 04.10.2017. do 04.11.2017.

Prijavnica  – https://goo.gl/forms/XK6sbssIgT0DdYVH2

Predselekcija Imagine festivala za Split (koja obuhvaća dalmatinske županije: Dubrovačko-neretvansku, Splitsko-dalmatinsku, Šibenko-kninsku i Zadarsku) u organizaciji Glazbene mladeži Split  održat će se 8. studenog 2017. u Kavani Ovčice, Put Firula 4, 21000, Split u 19:00 sati.

Za nastup u finalu 11. IMAGINE CROATIA FESTIVALA u Zagrebu treba se prijaviti i pobijediti na lokalnoj predselekciji. Odabrana grupa/glazbenik predstavljat će splitsko selekcijsko područje u hrvatskom finalu Festivala  3. i 4. Prosinca  u Klubu hrvatskih glazbenika SAX, Palmotićeva 22/2, Zagreb u organizaciji Hrvatske glazbene mladeži .

Ulazak ili pobjeda u hrvatskom finalu može vam omogućiti nastup i natjecanje na međunarodnom festivalu IMAGINE 2018., te na nacionalnom festivalu u jednoj od zemalja organizatora Imagine festivala npr. Imagine Belgium u Briselu, Imagine Sweden u Švedskoj, Imagine France u Francuskoj itd. te još niz vrijednih nagrada koje će organizatori u Zagrebu objaviti neposredno prije finala.

Što je Imagine festival?
IMAGINE je festival namijenjen mladim izvođačima bez obzira na vrstu glazbe koju izvode. Festival je otvoren za pojedince i glazbene sastave, tj. grupe do 8 glazbenika u dobi od 13 do 21 godine. Glazbenici svih glazbenih stilova, u sklopu festivala, natječu se izvedbama uživo.
Imagine Festival je zajednički naziv za natjecanja mladih solista i grupa, koji je nastao u okviru Jeunesses Musicales International – svjetske organizacije Glazbene mladeži čija je članica i Hrvatska i splitska glazbena mladež. Festivali ovog tipa se već niz godina organiziraju u Švedskoj (Music Direkt), Belgiji, Južnoj Africi (Music Crossroads Southern Africa), Sloveniji (Najstfest), Rumunjskoj, a od 2006. održava se i u Hrvatskoj. Većina nacionalnih festivala 2011. godine preuzela je zajedničko ime IMAGINE pa je sada i u Hrvatskoj naslov festivala Imagine Croatia, u Belgiji Imagine Belgium, Švedskoj Imagine Sweden, Francuskoj Imagine France itd.

UKRATKO:
•Imagine Festivali otvoreni su svim glazbenim stilovima.
•Imagine festival karakterizira poštovanje i uzajamnost, uključivanje mladih glazbenika bez obzira na stil i način na koji izvode glazbu.
•Imagine Festivali stimuliraju interkulturalnu razmjenu i razumijevanje.
•Organiziraju se lokalno, regionalno, na nacionalnoj i međunarodnoj razini.
•Imagine Festivali promoviraju razvoj mladih glazbenika i potiču kreativni razvoj njihovih izvedbi na sceni.
•Imagine Festivali su live. Imagine Festivali su natjecanja u izvedbi. Kriteriji za selekciju za sudjelovanje na višoj razini se zasnivaju na vještini muziciranja, originalnosti, uvježbanosti, komunikativnosti izvedbe i scenskoj karizmi.
•Isključuju ovisnost o drogama, rasizam, seksizam i netoleranciju
•Promoviraju ravnopravnost spolova.
•Promoviraju siguran zvuk (preporučuje se do 95 Db na najglasnijem mjestu u dvorani)

KRITERIJI:
– Imagine Festivali su natjecanja živih izvedbi svih glazbenih stilova otvorena svim mladim glazbenicima. Dobno ograničenje je za pojedince i glazbene sastave, (grupe do 8 glazbenika) u dobi od 13 do 21 godine i od navedenog nisu moguća odstupanja.
– Sve skladbe moraju biti autorske ili interpretacije autorskih skladbi drugih autora.
– Grupe koje sviraju „cover-e“ ,u bilo kojem obliku moraju biti spremne na to da će im žiri dati 5 od mogućih 10 bodova za originalnost.
– Maksimalno vrijeme izvedbe svakog od kandidata u predselekciji je 10 minuta.
– Na svim razinama natjecanja izvedbe moraju biti žive! Playback i sing back nisu dozvoljeni osim u slučaju ako predstavljaju integralni dio specifičnog stila (npr. hip hop ili elektronska glazba). Glazbenici koji koriste backing trake i snimke moraju potvrditi prije izvedbe da su trake originalne, tj. da li su ih oni sami snimili.
– Plesne grupe, cabaret i nastupi show artista ne mogu sudjelovati u Imagine festivalu.

Ocjenjivački sud

Ocjenjivački sud čine poznati glazbenici, predstavnici diskografskih kuća i distributera glazbenih sadržaja i instrumenata te predstavnici Glazbene mladeži. Kriteriji ocjenjivačkog suda su slijedeći: Glazbena kvaliteta izvedbe, interpretacija i originalnost, priprema i programiranje, Scenska karizma i komunikacija.

NAPOMENE:

Glazbena mladež Split kao organizator predselekcije u Splitu nastojat će osigurati troškove putovanja i smještaja u Zagrebu pobjedniku/pobjednicima splitske predselekcije. Navedeno ovisi o realizaciji projektnih sredstava Ureda za mlade grada Splita i Županije splitsko-dalmatinske.

Prijave za predselekciju u Splitu su otvorene od 04.10.2017. do 04.11.2017.

Pronađite IMAGINE CROATIA FESTIVAL i Glazbenu mladež Split (Jeunesses Musicales Split) na facebooku https://www.facebook.com/Jeunesses-Musicales-Split-356713414440811/

Za sve dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte.

Organizator: Glazbena mladež Split

Suorganizator: Kavana Ovčice

Pokrovitelji: Grad Split i Županija Splitsko-dalmatinska

5. splitska predselekcija za Imagine Croatia festival

Imagine Croatia – predselekcija za Splitsko dalmatinsku županiju

IMAGINE FESTIVAL je festival mladih glazbenika napravljen za talentirane pojedince, glazbene sastave, bendove i ljubitelje glazbe!

Dragi glazbenici, pjevači, instrumentalisti,

u organizaciji Glazbene mladeži Split održava se predselekcija Splitsko-dalmatinske županije za IMAGINE FESTIVAL CROATIA. Izvođači će imati priliku predstaviti se publici, ali i stručnom žiriju koji će odabrati najboljeg od prijavljenih za Nacionalni Imagine Festival Croatia.

Što je Imagine festival?

IMAGINE CROATIA je festival namijenjen mladim izvođačima bez obzira na vrstu glazbe koju izvode. Festival je otvoren za pojedince i glazbene sastave, tj. grupe do 8 glazbenika u dobi od 13. do 21. godine. Glazbenici svih glazbenih stilova, u sklopu festivala, natječu se izvedbama uživo.

Imagine Festival je zajednički naziv za natjecanja mladih solista i grupa, koji je nastao u okviru Jeunesses Musicales International – svjetske organizacije Glazbene mladeži čija je članica i Hrvatska glazbena mladež. Festivali ovog tipa se već niz godina organiziraju u Švedskoj (Music Direkt), Belgiji, Južnoj Africi (Music Crossroads Southern Africa), Sloveniji (Najstfest), Rumunjskoj, a od 2006. održava se i u Hrvatskoj. Većina nacionalnih festivala 2011. godine preuzela je zajedničko ime IMAGINE pa je sada i u Hrvatskoj naslov festivala Imagine Croatia, u Belgiji Imagine Belgium, Švedskoj Imagine Sweden, Francuskoj Imagine France i sl.

  • Imagine Festivali otvoreni su svim glazbenim stilovima.
  • Imagine festival karakterizira poštovanje i uzajamnost, uključivanje mladih glazbenika bez obzira na stil i način na koji izvode glazbu.
  • Imagine Festivali stimuliraju interkulturalnu razmjenu i razumijevanje.
  • Organiziraju se lokalno, regionalno, na nacionalnoj i međunarodnoj razini.
  • Imagine Festivali promoviraju razvoj mladih glazbenika i potiču kreativni razvoj njihovih izvedbi na sceni.
  • Imagine Festivali su live. Imagine Festivali su natjecanja u izvedbi. Kriteriji za selekciju za sudjelovanje na višoj razini se zasnivaju na vještini muziciranja, originalnosti, uvježbanosti, komunikativnosti izvedbe i scenskoj karizmi.
  • Isključuju ovisnost o drogama, rasizam, seksizam i netoleranciju
  • Promoviraju ravnopravnost spolova.
  • Promoviraju siguran zvuk (preporučuje se do 95 Db na najglasnijem mjestu u dvorani)

 

Sve novosti vezane uz IMAGINE FEASTIVAL možete pratiti na našim stranicama! Pod kategorijom Novosti obavijestit ćemo vas o nadolazećim natjecanjima, a svi zainteresirani mladi glazbenici uvijek nas mogu kontaktirati putem e-maila: info@gmsplit.hr.