Kulturno Umjetničke Igre Mladih

Ovaj jedinstveni kulturno-umjetnički projekt, kojem je domaćin Split, već je puna četiri  desetljeća prepoznatljiv diljem Hrvatske, pa i izvan njenih granica.

Projekt je nastao kako bi glazbeno-scenskom radu djece i mladeži dali važno mjesto. Kod mlade publike pobuđujemo interes za osmišljeno provođenje slobodnog vremena u radu najrazličitijih umjetničkih radionica, folklornih društava i plesnih klubova. Krajnji cilj je da iz vlastitog iskustva djeca i mladi saznaju značenje izreke „daske koje život znače“ te da nauče koliko je rada, truda, vježbanja i kreativnosti potrebno za ostvarivanje umjetničkog programa.

Kontinuiran rad tijekom cijele godine, kojem mladi moraju posvetiti svoje slobodno vrijeme, odrastajući i družeći se u zdravim sredinama, daleko od loših utjecaja ulice, u ovom suvremenom vremenu znače mnogo. Naročito danas, kada djeca i mladi sve više vremena provode iza ekrana, trebamo im pružiti priliku da iskorače iz virtualnog svijeta te da se izraze kor pjesmu, ples, glumu i sviranje. Sudionici kulturno-umjetničkih igara dolaze nam iz Splita i cijele Županije splitsko-dalmatinske, ali sve više i iz cijele Hrvatske, kao i susjednih zemalja.
Sudionici se tako druže i upoznaju s vršnjacima različitih sredina, a time stječu i priliku da već u ranoj dobi saznaju koliko smo svi, unatoč drugačijem izgledu, mjestu stanovanja, različitom jeziku i načinu govora, zapravo slični.

Stav Glazbene mladeži je da svakom djetetu treba omogućiti zadovoljstvo javnog nastupa.
Zbog toga svi prijavljeni imaju pravo nastupiti!

Program nije natjecateljskog karaktera i podijeljen je u tri grupe:

  • Kolaž programi,
  • Pjesmom i plesom kroz Hrvatsku te
  • Večer suvremenog plesa.

Kao nagradu za uloženi trud, nakon programa svi ansambli dobivaju Priznanje za sudjelovanje na igrama.