Ove godine Gordan Tudor ugostiti će Ryo Noda. Više informacija o Majstorskoj radionici i terminu održavanja u 2019. uskoro!

Ryo Noda je vec gotovo pola stoljeca sinonim za japanski saksofon, aktivan kao izvodjac, skladatelj, inovator, doktor medicine specijaliziran za muzicko-kineticku terapiju zaposlen u Sveucilisnoj bolnici u Osaki. Njegove skladbe su vec 40 godina standardan repertoar saksofonista diljem svijeta. Studirao je u Osaki, Chicagu i Bordeauxu kao prvi japanski saksofonist koji se upoznao sa cuvenom francuskom skolom saksofona. Ovo mu je prvi dolazak u ovaj dio Europe.


 

 


 

1st SAX WEEKEND IN SPLIT  ⇒ 28. – 30. 10. 2017.

1st Sax weekend okuplja vrsne svjetske saksofoniste: Hansa de Jonga s Kraljevskog konzervatorija u Antwerpenu, Dragana Sremeca i Tomislava Žužaka s Muzičke akademije u Zagrebu (MUZA) te domaćina, Gordana Tudora s Umjetničke akademije u Splitu (UMAS) .
Cilj je ovog usavršavanja omogućiti mladim saksofonistima dodatno usavršavanje njihovih tehničkih vještina, usvajanje novih znanja te na taj način doprinijeti njihovom umjetničkom rastu i razvoju, kao i približiti i probuditi želju kod djece i mladeži za obrazovanjem na ovom instrumentu. Klasa saksofona Umjetničke Akademije Sveučilišta u Splitu kroz kratki period iznjedrila je velik broj mladih i uspješnih solista na instrumentu ali i što je možda još i važnije, velik broj studenata koji već rade kao pedagozi u glazbenim školama južne Hrvatske i nadogradnja njihovog znanja naš je glavni cilj. Sudionici su podijeljeni u dvije kategorije: aktivni i pasivni sudionici. Predavanja s aktivnim sudionicima bit će održavana u obliku individualne nastave.

1st Sax weekend u Splitu svojevrsna je najava 18. Svjetskog kongresa saksofonista koji će se održati u Zagrebu od 10. do 14. srpnja 2018. pod umjetničkim vodstvom Dragana Sremeca. Više informacija na http://www.zagrebsaxcongress.com/index.php/en/about-us/about-the-congress

Lokacija: Umjetnička akademija Sveučilišta u Splitu, Glazbeni odjel (Visoka) Fausta Vračića 19, 21000 Split

Participacija: 400,00 KN (uključuje minimalno 2 individualna sata i neograničeno pasivno praćenje programa i e-potvrdu o sudjelovanju)

Prijava: Prilikom dolaska na seminar korisnik će popuniti pristupnicu i uplatiti navedenu kotizaciju.
Za prijavu sudjelovanja na info@gmsplit.hr pošaljite vaše ime i prezime, adresu, grad, tel/mob,
e-mail i OIB, te naziv škole i fakulteta koji pohađate uz napomenu 1st SAX WEEKEND in Split.

Program:
Subota 28.10.2017.
8:30 h registracija i dogovor oko rasporeda
9 – 18 h Individualna nastava po dogovoru
13 – 14 h pauza
Nedjelja 29.10.2017.
9 – 15 h Individualna nastava po dogovoru
12 – 12:30 h pauza
Ponedjeljak 30.10.2017.
9 – 15 h Individualna nastava po dogovoru
12 – 12:30 h pauza

Dodatne informacije: 021/482-400 ili info@gmsplit.hr

Organizator: Glazbena mladež Split
Partner projekta: Umjetnička akademija Split
Gostovanje prof. de Jonga ostvareno je u sklopu programa: ERAZMUS+[/column]